Alhoewel ik graag mijn telefoon voor meerdere dingen gebruik en ook op het werk niet zonder multitasken kan, vraag ik mij toch wel steeds vaker af hoe we hierdoor tegenwoordig werken en hoe we met elkaar omgaan.

Des te meer vriendjes op facebook des te beter/ zelfverzekerder/ populairder je je voelt? Zelf bekijk ik via mijn telefoon expres geen mail of facebook omdat ik dan veel te lang naar dat kleine schermpje zit te loeren terwijl ik veel leukere / betere dingen kan/ moet gaan doen. Maar desondanks heb ik het gevoel dat mijn brein zich al aan de ‘hapslikweg- info” cultuur heeft geconformeerd.  Zo kon ik vroeger boeken achter elkaar lezen, maar tegenwoordig vind ik het al moeilijk om 1 boek uit te lezen. Ik kan me er niet goed meer op concentreren en zo gaat dat wel meer meer dingen. Ik stoor me dan aan mijzelf.
Ook vraag ik mij af hoe dit de jeugd (ow wat klink ik nu gedateerd…) van nu gaat beïnvloeden in hun toekomst. Worden het gewone doorsnee multitaskende wondertjes met een grandioze toekomst in het verschiet of (zoals we nu ook al kunnen zien hier en daar) krijgen ze rond hun 18e al een burn-out omdat er teveel van ze gevraagd wordt?

Wat voor invloed hebben alle prikkels van tegenwoordig op ons? Stommen al deze vernieuwende techniekjes ons niet af van de wereld om ons heen? Beleven we de wereld nu grotendeels via een beeldscherm? Of klink ik nu te belerend…?

facebooktwitterpinterestlinkedin

Leave a Reply