Af en toe loop ik tegen bijzondere boekjes aan die ik niet kan laten liggen. Zo heb ik onlangs nog bij onze supermarkt in het dorp (hier worden 2e hands boeken verkocht voor Roemenië) een paar boekjes gekocht van Jip en Janneke en een boekje over Het illustreren van leesboeken voor kinderen (Illustreren van kinderboeken door de jaren heen).

Nu ben ik niet een superfan van Jip en Janneke maar ik heb altijd al een zwak gehad voor de illustraties van Fiep Westendorp. En dit waren 2 oude exemplaren uit de jaren ’70. Vergeelt maar de covers en tekeningen vind ik zo leuk!

Ja, ongemerkt ontstaat er een stapeltje ‘bijzondere’ boekjes op mijn boekenplank waarop ik mijzelf achteraf pas betrap.

EHoe houd ik het uit met mijn neurotische kat. Kat tussen de pagina'sen ander boekje dat ik een paar jaar geleden vond op marktplaats is ’Hoe houd ik het uit met mijn neurotische kat’. Nu is de titel al leuk, maar ook binnenin blijf je lezen en bladeren.

Als katteneigenaar herken ik veel getekende en omschreven situaties :)

 

 

 

 

 

 

Oude kinderliedjes

 

 

 

Een ander boekje waar ik altijd met veel plezier even in kijk is een liedjesboek voor kinderen. Ik betrap mij erop dat ik een zwak heb voor getekende illustraties waarbij zwarte pen in combinatie met aquarel wordt gebruikt. De details van sommige tekeningen vind ik ook erg mooi. De kleine patroontjes, de scheve lijnen… Jep mijn stijl! Let ook even op de katjes en het muisje!

Mocht iemand een tip hebben voor een leuk boekje met illustraties of met andere leuke ideeën, dan mag je me altijd een seintje geven!
20130524_161804

facebooktwitterpinterestlinkedin

Leave a Reply